ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – CAMPING & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

 

Σύμφωνα με το νέο τουριστικό νόμο Ν4875/2021 – ΦΕΚ 250 Α’ 23.12.2021, άρθρο 32

παράταση μέχρι 31.12.2022 για ξενοδοχεία και camping και

μέχρι 31.12.2023 για ξενοδοχεία σε κτίρια αρχιτεκτονικής κληρονομιάς

Aναζήτηση ατόμων για πρακτική άσκηση.

Ζητούνται τεχνολόγοι τροφίμων, γεωπόνοι, υγιεινολόγοι και λοιπές συναφείς με το
χώρο των τροφίμων ειδικότητες για πρακτική άσκηση.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6993996226
Email: xkal2011@yahoo.gr

Αναλυτική παρουσίαση του νέου συστήματος Κατάταξης των Τουριστικών καταλυμάτων, βάσει του Ν. 4276.2014

Δελτίο τύπου

Η AVRV AE, φορέας πιστοποίησης, διαπιστευμένος από το  Ε.ΣΥ.Δ. για τη διενέργεια των ελέγχων κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά σε συνεργασία με τη Χριστίνα Καλογεροπούλου, έμπειρη επιθεωρήτρια, διοργανώνουν δωρεάν εξειδικευμένη ημερίδα με θέμα: Αναλυτική παρουσίαση του νέου συστήματος Κατάταξης των Τουριστικών καταλυμάτων, βάσει του Ν. 4276.2014, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στο κτίριο του Βουλευτικού στο Ναύπλιο Αργολίδος.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα αναλυθεί η διαδικασία Κατάταξης Ξενοδοχείων, Camping και Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων-Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών, αντίστοιχα. Θα επεξηγηθούν όλες οι νομοθετικές απαιτήσεις και θα παρουσιαστούν τα οφέλη άμεσης εφαρμογής του νόμου.

Η συγκεκριμένη νομοθετική απαίτηση θα πρέπει να έχει καλυφθεί από το σύνολο των τουριστικών καταλυμάτων ως το τέλος του έτους, γεγονός που καθιστά την άμεση ενημέρωσή σας ασύγκριτο πλεονέκτημα.

Νέα υγειονομική διάταξη: Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829

Οι επιχειρήσεις επιπέδου ΙΙ & ΙΙΙ, μεσαίου και υψηλού κινδύνου αντίστοιχα, όπου υπάρχει παραγωγική διαδικασία, θα πρέπει να συνοδεύουν τα διαγράμματα ροής από περιγραφική έκθεση υπογεγραμμένα από Υγιεινολόγο Τ.Ε. ή επιστήμονα σχετικής ειδικότητας.

Ελάτε σε μας και γλιτώστε ελέγχους και πρόστιμα!

Peloponnisos EXPO 2017 – Οι meletites.gr δήλωσαν την παρουσία τους για πρώτη φορά

Η εταιρία μας συμμετείχε στη 2η διοργάνωση της Peloponnisos EXPO που διεξήχθη μεταξύ 27ης Σεπτεμβρίου και 1ης Οκτωβρίου στην Αργολίδα, με κύριο στόχο την επικοινωνία των υπηρεσιών μας με το ευρύ εμπορικό κοινό της περιοχής.

Μέσα από την αθρόα προσέλευση επισκεπτών τόσο στην έκθεση γενικά, όσο και στο περίπτερό μας, μοιραστήκαμε μαζί σας τόσο τις γνωστές σε όλους σας υπηρεσίες μελέτης και ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης ISO & HACCP, όσο και άλλες νομοθετικά απαιτητές ή και καινοτόμες υπηρεσίες μας.

Πρωταρχικός μας στόχος υπήρξε η πληροφόρηση κάθε ενδιαφερομένου, ότι μια τοπική επιχείρηση δραστηριοποιείται, σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, στη διεξαγωγή υπηρεσιών πιστοποίησης, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, τη συνεργασία τους με δημόσιους φορείς και την εξαγωγική πολιτική τους. Γνωρίσαμε επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται εντός κι εκτός νομού, συζητήσαμε τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεών τους και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μας εμπιστεύτηκαν την επόμενη μέρα της επιχείρησή τους.

 

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για μας το γεγονός ότι η αγορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου διψά για την υιοθέτηση νέων πρακτικών που θα προάγει τις εμπορικές της σχέσεις και δραστηριότητες, ενώ και για την άλλη πλευρά ευχάριστη εξέλιξη χαρακτηρίστηκε το γεγονός να βρεθεί ένας καταρτισμένος συνεργάτης τόσο κοντά.

Μέσα από αυτήν την επιστολή απολογισμού της έκθεσης για την εταιρία μας, επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την επίσκεψή σας στο περίπτερό μας και τη συμβολή σας στην επίτευξη των στόχων μας, στα πλαίσια της έκθεσης και φυσικά να ανανεώσουμε το ραντεβού μας με το κοινό της Αργολίδας για την επόμενη διοργάνωση το 2019.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017

Η Αργολίδα υποδέχεται τη δεύτερη διοργάνωση της Έκθεσης “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO” τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την Έκθεση που προβάλλει την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ενεργητικότητα της Ελληνικής Επιχείρησης & προάγει την εμπορική ανταγωνιστικότητα.

Στην Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ετοιμαζόμαστε το 2017 για μια ακόμη επιτυχημένη και μεγάλη διοργάνωση, όπου στόχος μας είναι η καθιέρωση του θεσμού και η ανάδειξη της Έκθεσης ως μια διοργάνωση ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου.

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» πραγματοποιείται από τις 27 Σεπτεμβρίου ως την 1η Οκτωβρίου 2017 στην Αργολίδα, στο κτίριο Φραγκίστα, εκεί όπου ορίζουμε το ραντεβού μας με τον επιχειρηματικό κόσμο της Πελοποννήσου.

Άσκηση ετοιμότητας στο ΙΕΚ Πελοποννήσου – Τουριστική Σχολή

Με επιτυχία διεξήχθη η άσκηση ετοιμότητας στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2016 στα πλαίσια της ασφαλής εκκένωσης κτιρίων με συνάθροιση κοινού.

Η άσκηση εποπτεύθηκε από την Τεχνικό Ασφαλείας Χριστίνα Καλογεροπούλου ( Μηχανολόγο) και τον Δ.ντή της σχολής Κων/νο Καχριμάνη και διεξήχθη τόσο στο κεντρικό κτίριο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο όσο και στα εργαστήρια Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής της σχολής με συμμετοχή καταρτιζόμενων και προσωπικού.

Ο Δ/ντης της σχολής Κων/νος Καχριμάνης ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους καταρτιζόμενους και το προσωπικό για την συνεργασία τους αλλά και την κα Καλογεροπούλου Χρ. για τις πολύτιμες συμβουλές και την καθοδήγησή της.

Υποχρεωτική εκπαίδευση και κατάρτιση προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων

Υ.Α. 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 : Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία υλοποίησης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων και των Ελεγκτικών Αρχών και Φορέων του Επισήμου Ελέγχου Τροφίμων.
Τα προγράμματα εκπαίδευσης διακρίνονται σε τρία επίπεδα.
Προγράμματα επιπέδου 1
Αφορούν κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
Ελάχιστη διάρκεια :10 ώρες.  Ελάχιστο περιεχόμενο του προγράμματος : όπως περιγράφεται στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΕΠΙΠΕΔΟ 1.
Προγράμματα επιπέδου 2
Αφορούν κατάρτιση χειριστών τροφίμων ή εργοδηγών ή προϊσταμένων ή διευθυντών επιχειρήσεων κλπ (Αρθρο 5 παρ.4 εδ. β της ΥΑ).
Ελάχιστη διάρκεια : 20 ώρες.  Ελάχιστο περιεχόμενο του προγράμματος : όπως περιγράφεται στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  – ΕΠΙΠΕΔΟ 2.
Προγράμματα επιπέδου 3
Αφορούν κατάρτιση υπευθύνων ομάδων και τομέων κλπ (Αρθρο 5 παρ.4 εδ. γ της ΥΑ).

Διάταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 Εστίασης & Αναψυχής

Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και αναψυχής:
Σύμφωνα με την Διάταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 και την Κοινοτική Νομοθεσία όλα τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα πρέπει να οργανώσουν σύστημα αυτοελέγχου (μέρος του HACCP).
Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων υποχρεούνται να τηρούν τα παρακάτω αρχεία σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή.
1. Αρχείο Προσωπικού
2. Αρχείο Καθαρισμού – Απολύμανσης
3. Αρχείο Απεντόμωσης – Μυοκτονίας
4. Αρχείο Νερού
5. Αρχείο Θερμοκρασιών
6. Αρχείο Ιχνηλασιμότητας (Πρώτων Υλών και Προμηθευτών)
7. Τον Οδηγό Υγιεινής που αντιστοιχεί στο είδος της επιχείρησης

Νέες Υγειονομικές Διατάξεις

Υγειονομική Διάταξη:
Υ1γ/Γ.Π./οικ 35797 (ΦΕΚ 1999/11-04-2012) : Πιστοποιητικά Υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος
Υγειονομική Διάταξη:
Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 (ΦΕΚ 2718/Τ.Β/ 8-10-2012) : Υγειονομικοί Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών

ΦΕΚ 3007/Τ.Β/ 13.11.2013 : Διορθώσεις σφαλμάτων στην υπ’ αριθμ: Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 (ΦΕΚ 2718/Τ.Β/ 8-10-2012)

Εγκύκλιος:
2 Αριθ.Πρωτ.Υ1γ/Γ.Π/οικ.4476/14-1-13 : Παροχή Οδηγιών για την Υγειονομική Διάταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 (ΦΕΚ 2718/Τ.Β/ 8-10-2012)